Ut Terwörmke & Bewonerskrachten – Buurtklus team Samen Sterker

Stichting Ut-Terwörmke Ut Terwörmke & Bewonerskrachten – Buurtklus team Samen Sterker

In een positieve ontwikkeling slaan Stichting ut Terwörmke en Bewonerskrachten Nazareth, welke worden gefaciliteerd door Woonpunt, de handen ineen. Dit initiatief brengt vrijwilligers van Bewonerskrachten Nazareth samen met zelfstandig wonende, hulpbehoevende ouderen in een betekenisvolle samenwerking.

Het Buurtklus team richt zich op het verlichten van de dagelijkse lasten voor ouderen die bepaalde kleine klusjes niet meer zelfstandig kunnen uitvoeren, zoals het snoeien van heggen tot het ophangen van een kastje, deze vrijwilligers staan klaar om ondersteuning te bieden bij taken die anders wellicht onuitvoerbaar zouden blijven.

De aanpak is zorgvuldig; elke klus wordt beoordeeld om ervoor te zorgen dat het binnen het expertisegebied van het Buurtklus team valt. Of het nu gaat om het ophangen van een lamp, het vastzetten van een rolgordijn, of onkruid wieden, deze vrijwilligers staan paraat met hun handige vaardigheden.

Wat dit initiatief nog krachtiger maakt, is de directe impact op het welzijn van zelfstandig wonende ouderen in Nazareth. Voor hen is dit niet alleen een praktische oplossing voor alledaagse problemen, maar ook een bron van sociale verbinding. Het Buurtklus team niet alleen als handige klushulp, maar ook als buren die betrokken zijn bij de gemeenschap.

De samenwerking tussen Stichting ut Terwörmke en Bewonerskrachten Nazareth is een voorbeeld van hoe lokale organisaties en vrijwilligers elkaar kunnen versterken om een positieve impact op de samenleving te hebben. Samen bouwen ze aan een ondersteunend netwerk dat de levenskwaliteit van ouderen verbetert, en tonen ze aan dat gemeenschapszin de sleutel is tot welzijn en zorgzaamheid.